Monday, September 19, 2011

Sarawak Regatta 2011 at Kuching Waterfront


Sarawak Regatta 2011...kali ini merupakan kali pertama aku berkesempatan untuk sama2 "meramaikan" pesta tersebut. Memang kat Sarawak acara Regatta ini sangat popular dikalangan penduduk2 di sini. Kiranya yang kat Kuching ni adalah yang peringkat negeri dan international jugaklah...kalau nak tahu lebih lanjut tentang regatta ni sila klik kat SITUK..




yang ni pulak adalah acara  IWWF Wakeboard World Cup ... ala2 skateboard kat air gitu.. mmg dasyat lar diaorg berpusing2..tapi ada jugak yg jatuh sbb terlepas tali...walaubagaimanapun..sbb aku xdpt port yg best nk tembak menembak..so ini jer lah hasil terbaik tembakan aku dari jauh... ( ni yg rasa nak beli lensa yg panjang berjela2 tu hikhikhik)




Inilah para pendayung-pendayung yg mewakili bahagian masing2... yang gambar kat atas adalah pemenang...rupanya aku tengok kat garisan penamat..patotlah ramai giler orang kat sini...then xdapat pergi dekat sbb penuh dengan urusetia



Gambar ni  boleh diberi tajuk "3 Abdul melihat Regatta" ...haha




Jangan tak tahu...ni kereta Ketua Menteri Sarawak...jumpa "live" woo...isteri dia yang cantik!


Dan akhirnya kami pulang setelah penat berdiri dan berjalan....
sempat membeli kek lapis Dayang Salhah yang femes emes tu

Thanks to my frens yg selalu menjadi peneman (kdg2 jd tukang amik gmbar jugak) utk bermusafir di negeri orang...
korang memang model2 terbaik aku hehehe
tapi sorry..aku asyik post gambar korang dari belakang jer hahaha

dan tak lupa Tahniah buat kawan aku yg sorang lagi yg telah berjaya membeli kamera gedabak hahaha
bolehlah lepas ni mengasah bakat bersama2

p.s : ramai woo yg pakai kamera dslr skarang...so xder lah malu sgt aku nk kuarkan kamera aku tu..aku kan seorang yg pemalu

5 comments:

Faaein Talip Roy said...

wahh.. bestnya tengok aktibiti ada air ni..

p/s: betul lah.. skang ramai dah guna.. jadi buat muka selamba je lah.. tapi area kg ni tak ramai lagi guna.. so segan masih ada.. huhuhu..

afzan said...

yang teknik tilt shift tu aku suka. ala2 miniature gitu

Nurr Kasih said...

mesti best kan :D. kat sabah pun ada regata lepa-lepa kat semporna. tapi xberpeluang lagi nak ambil gambar.

he skrg dlsr dah mcm kamera compact dah..ramai sgt yg guna. so xsegan la nak keluarkan pun :D.. apapun trus tingkatkan skills dan manfaatkan utk kebaikkan heee ~

NM02 said...

syantek gambar... ai suker!

adrenalina said...

faaein : mmg LaGi BesT! hehehe..

afzan : terima kasih!

nur :wokeh ... nanti leh lah nur ambik kesempatan

NM02 : terima kasih n selamat berkenalan!