Tuesday, February 7, 2012

Saat Rasa Bertuah Hilang Sekelip Mata


.................
Apa perasaan korang apabila tersadai ditepi jalan raya...??
Al-kisahnya pada hari ini...waktu pagi dimulakan dengan penuh moment2 rasa bertuah...
pertamanya, aku dengan member aku dapat parking betul2 kat depan kedai mekD (mcdonald) utk breakfast pagi (walhal jln kat situ selalunya sesak dan selalu ader polis jalan2 sambil saman kereta yg parking kat line kuning...)
Keduanya, kami tidak sesat mencari tempat shoping complex yg baru di Sibu.
Ketiganya, dapat membeli rak kasut yg berharga RM7.90 (50% diskaun)

tetapi...

Dalam perjalanan pulang, setelah singgah di stesen minyak petronas utk sembahyang...kami dgn penuh yakin terus pulang ke rumah tanpa melihat minyak kereta tinggal berapa bar (selalunya kami cakna bab2 minyak ni...tp xpasal2 hari ini terlepas pandang)

sampai 26km sebelum tiba di destinasi, aras minyak dah berkelip2 bagi amaran...cuaknya ..xpayah cakap...mmg cuak...nasib baik siang hari lagi dan telefon xmati bateri...
nasib baik ada kawan yg sudi datang menolong...membelikan kami sebotol besar minyak sbyk 5 liter lebih kurang...



Moral of the story : korang isi lah minyak penuh2 bila jalan jauh ek... terutama sekali kalau konpem jalan yang korang nak lalu tuh stesen minyaknya jauh2...hohhohoh dan yg plg utama... korang mesti ada kawan yg suka menolong di kala susah!!! hahahaha

Terima Kasih FAUZIAH!!!! (bkn nama sebenar) hehe

5 comments:

sweet pearl said...

walaupon tersadai di tepi jalan, masih dikira bertuah kerana ada kawan sudi dtg menolong =D

ahsfantasy24 said...

ya allah..
tak apa, malang tak berbau, huhu..
lain kalikena berjaga-jaga. minyak
sangat penting buat sebuah kereta :)

littledolphin said...

syukurlah ada kawan ynag tolong.

lain kali kena perhati tanda minyak tu selalu tau! ;)

afzan said...

aku bila minyak dah tinggal separuh mula start melilau carik stesyen minyak

adrenalina said...

hahaha..yup...ku sudah dpt pengajaran...hahaha