Monday, January 24, 2011

Rajang Esplanade, Sibu, Sarawak

Hujung minggu memang hujung2 yg dinantikan...kalau xder kerja mmg boleh pergi berjalan2 melihat alam. Kalau sibuk..bermaksud anda akan berada di rumah sambil menyiapkan kerja2 yang sepatutnya disiapkan.
             Jika anda berada di Sibu bolehlah petang2 berjogging kat Rajang Esplanade...
mcm kat waterfront Kuching jugak..tapi kat sini lebih kepada tempat untuk beriadah dan kadang2 jika ada perayaan atau sambutan tertentu ada dilakukan di sini...Rajang Esplanade ni bertentangan dengan Wisma Sanyan (tempat shopping .. huhuhu).

 Anda akan disambut oleh pintu gerbang kat tengah2 bandar Sibu...and first time drive kereta kat sini..aku rasa pening2 kepala pulak sbb banyak sgt traffic light n divider...konpius2...






 Suka pokok2 kat sini...masa tgh tgkap2 gambar tibe2 angin bertiup kencang...daun2 gugur mcm salji..cuma nak capture tapi xsempat..hahaha....
Sebenarnya nak ambil gambar scene jer...tapi xperasan biler masa pulak ada orang ni yg berlari2...heheh..tapi mcm menarik pulak sbb ada orang berlari...

4 comments:

Syam said...

Hehe..dah ada sun rays... ;)

Nurr Kasih said...

bestnya dpt jalan2 sibu..pernah sampai kat waterfront kuching je dulu2 :)

adrenalina said...

syam : yup.. baru dpt tgkap..tapi bercita2 nak try snap sunrays yg panjang dan santek lagi!! hehe

nur : waterfront kuching lagi panjang...penat jalan..tapi kat sibu pendek jer..hehehe

IMANSHAH said...

saya pernah ke miri ngan kuching