Friday, August 19, 2011

IFTAR JAMA'E ~mAJLiS bERbuKa Pose b'Ramai2~




Semalam telah berlangsungnya majlis berbuka puasa beramai-ramey! kat  sekolah...IFTAR JAMA'E .. 
siap ada tema warna baju lagi utk para ustaz-ustazah dan cikgu-cikginya (warna hijau tu hehehe)... 
Majlis semalam bertambah meriah lagi dengan kedatangan Ketua Sektor Pendidikan Islam JPN Sarawak yang baru. Beliau telah memberi ucapan yang pada pendapat aku berjaya memotivasikan aku sebagai pendidik yang jauh merantau ni.. 
Aku suka kata2nya yang mengatakan tak kiralah kita berada dibumi mana pun...
 walaupun itu bukan tempat kelahiran kita...
hendaklah kita mendidik dengan seikhlasnya 
dan anggaplah tempat jatuh kita itu tempat kelahiran kita sendiri.

Hari semalam aku bersyukur sbb dpt makan free hehehe
juadah yg ringkas namun sedap terasa di lidah

9 comments:

IMANSHAH said...

sekolah saya minggu depan..

Faaein Talip Roy said...

iftar beramai2 lah saat yang paling best.. inshaALLAH.. tak ujan petang kang nak iftar kat masjid... hehehe..

adrenalina said...

imanshah : slamat beriftar ramai2...

faaein : betul tu... wah teringat zaman kat U dulu2..suka jugak pergi iftar beramai2 kat masjid dgn member2...masa tu mmg rasa bersyukur sgt sbb ramai org yg begitu dermawan menderma utk majlis berbuka puasa ... kami student2 rasa sgt bersyukur dan murah rezeki kami hehehe

hafeez.halim said...

alamak, salah timing ler tgk blog adrenalina.. byk sgt gamba makanan. Skrang baru pkul 11am.. adeh.. hehehe
sye pun suke g iftar reramai kat masjid shah alam time study2 dlu. Selain dr jimat, ader feel lbih sket time bukak pose.. ;)

Sharif Putra said...

Wow bestnya buka ramai2, somy beramal ibadat d buln yg berkat ni

adrenalina said...

hafeez : alamak..ye ke..nampaknya kene tingkatkan kesabaran lah ek. betul tuh...bukak puasa ramai2 baru ada feeling skit drp bukak puasa sorang2 huhuhu...

adrenalina said...

sharif : ye betul tuh..jom bukak puasa ramai2

ejai_ej said...

huhuhu.. so far untuk tahun nih belom berkesempatan lagi nak iftar reramai.. kecuali ngan family kat kampong.. tu pon rasanya dah cukup ramai kot.. hehehe... Salam Ramadhan :)

Faaein Talip Roy said...

ha,ah.. betul2.. memang seronokkan.. rasa bersyukur sangat.. hehehe.. =]