Monday, April 4, 2011

Langit Yang Tenang Jgn Disangka Tiada Ribut


Kita memang sukar nak menjangkakan apa yang akan berlaku pada kita di masa hadapan. 


Setiap hari kita membuat pilihan dalam kehidupan. Mungkin hari ini saya memilih untuk berdiam diri...atau mungkin esok hari saya memilih untuk menonjolkan diri. 


Semuanya sukar diramalkan.


Walau apa pun,kita harus yakin dengan setiap keputusan yang kita ambil dan berdoa agar inilah yang terbaik untuk diri kita.
 Insya Allah....


Oleh yang demikian, usahlah kita selalu memandang ke langit yang cerah itu...kerana mungkin dalam sekelip mata sahaja tiba2 ada segerombolan awan ribut yang akan datang menggelapkan langit yang cerah. Namun, usah risau...usah gusar... kerana mungkin ribut itu datang sekejap sahaja. Yang penting...bersabarlah ketika ribut melanda...kerana bila kita bersabar , Insya Allah kita dapat lihat matahari, pelangi dan awan yang cerah selepas ribut itu melanda.


p/s : huhu ... aku xjumpa lah pulak pelangi ari tuh...tapi semestinya saat2 lepas hujan yang paling ku tunggu kerana udara yg sejuk dan nyaman serta redup

6 comments:

Nurr Kasih said...

ya bersabarlah dengan setiap takdir perjalanan hidup, inshaAllah pasti ada sesuatu yang indah menanti bagi mereka2 yang sabar :D..

nurr pun sgt suka selepas hujan, ada rasa segar dan nyaman di situ... ^_^

adrenalina said...

=) thanks nurr...

IMANSHAH said...

nice pic

adrenalina said...

imanshah : i like!!! huhu thanks

Syam said...

Salam..cik adrenalina, nice capture..composition mmg tonolkan subjek..awak wat HDR ke ni? :)

adrenalina said...

syam : try buat HDR kononnya huhuhu ...guna photoscape.terima kasih syam!!