Tuesday, March 22, 2011

kebetulan jumpa SUPERMOON

Aku sudah kembali ke tempat kerja hahaha....

Ni time aku bercuti balik ke kampung... on the way pulang dari berjumpa dengan geng skolah lama aku merangkap BFF lah kononnya... tibe2 aku terperasan bulan kali ni FULL MOON!! ... BESAR lagi... masa kejadian aku tak tahu pun dengan fenomena supermoon tuh... so dalam kekalutan aku berkejar nak balik rumah sbb masa tuh dah Maghrib, maka sempat jugaklah aku memberhentikan kereta di tepi jalan... tapi snap dalam kereta shaja. Tapi tu lah...gambar tak berapa memuaskan...huhu. Sbb kalut..aku dah pening nak guna kamera tu mcm mana utk dpt gmbar yg cantik hahaha...

Lokasi : tepi jalan raya yg straight mcm highway kat Kelantan....latarbelakang adalah deretan rumah dan sawah padi...

Tarikh & Masa : 19/3/2011  -   19:41


gambar ni diambil pakai flash...mmg aku blurr hahahah



ni pulak tak pakai flash....hoho

Aper pun... kalau korang ada tips nak ambil gmbar yg cantik pada waktu begini bagitaulah ek...
saya budak baru nak belajar..hehehe

ape pun bersyukur kerana aku dapat melihat bukti Kebesaran Allah... 
bersyukur kerana diberikan mata yang dapat melihat 
segala keindahan ciptaan Allah yang Maha Pencipta dan Pengasih ...

Jika kita bersedih..cubalah perhatikan keindahan ciptaan NYA dan bersyukur dengan Nikmat-Nya.. 
segala kejadian ada hikmahnya jika kita cuba melihat Hikmah itu

5 comments:

Sasa Al-Sharif said...

agaknya lagi best gunakan tanah rata tu sbg tarikan. horizon.. pendapat ja, aku jgk org baru :)

aku melepas la full moon ni

IMANSHAH said...

lupa plak ngan supermoon

syakera said...

kalu la masa ngah oliday ari tuh ada dslr kak na....fuuh.....sedapnya amik gmbor2......hehehe

afzan said...

nice adrenalina.
ini yang aku cakapkan, kalau jadikan bulan sebagai background baru kita nampak betapa besarnya bulan malam tu :)

adrenalina said...

sasa : betul2x... aku pun setuju jugak ..sbnarnya ari tu nak jer amik angle2 yg berbeza tapi xsempat

iman : ni tolong ingatkan ..

syakera : sedap amik gambar??? hahah leh makan ker??

afzan : thanks... =)