Sunday, December 19, 2010

Bukit Kluang, Besut

Bukit Kluang yang terletak di daerah Besut....bernegerikan negeri Terengganu Darul Iman. Perjalanan dari kampung aku hanya lah kira-kira 1 jam 40 minit kalau guna jalan yang dipandu arah oleh gps...tapi kalau pakai shortcut hanya memakan masa lebih kurang 1 jam sahaja....hahaha
      Tiba jer aku kat pantai tuh rasa excited giler nak tangkap gambar...tapi tak sempat tangkap banyak2 memandangkan keadaan cuaca yang tidak mengizinkan.Sedang syok menembak tiba2 hujan yang renyai2 menjadi lebat...aper lagi...berlari2 dengan penuh keayuan lah aku menuju ke kereta. Masuk jer dalam kereta terus hujan tuh berhenti. Mcm xbagi aku berlama-lamaan jer kat tepi pantai tuh. hahahah.
       Walaupun sekarang ni musim tengkujuh disebabkan peralihan angin monsun tetapi aku dapat lihat di tepi pantai dengan laut yang bergelora itu masih tetap ada orang yang pergi menikmati keindahan alam semulajadi yang diciptakan yang Maha Besar.... makcik2 dan pakcik yg jual pisang goreng, keropok goreng dan air tetap setia menerima pengunjung2 ... aku pun sempat jugak lah beli ubi, pisang dan keropok goreng yang panas...mmg best biler makan pisang goreng panas dalam hujan2 ni.
ombak ganas


gambar nih mmg aku blurr sikit hahah


3 comments:

Sudir Suichi said...

wah cantik tempat ni~~~ jauh la pulak nk g~~hehe

afzan said...

lama tak pergi sini. dulu slalu fly gi primula resort. haha

adrenalina said...

suichi :jom lah dtg sini..kan skarang ada air asia haha

afzan : nak dtg sini kene dtg time "musim panas"..kalau skarang huhuhu..."musim angin ribut"